Om testen

Covid-19 etterlater seg et “biologisk spor” i form av et antistoff laget av immunforsvaret for å forsvare seg mot viruset. Omtrent 7 dager inn i sykdomsforløpet starter kroppen å produsere dette antistoffet. Måling av antistoffet i blodet gjøres ved å bruke en ELISA-teknikk (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay).  Antigenene for analysen vår er levert av en stor europeisk leverandør av laboratorie-diagnostika og er godkjent av FDA (Food and Drug Administration) i USA.

Om analysen:

Alle tester vil bli analysert av Vitas Analytical Services.

Vitas er et velrenommert medisinsk analyseselskap i Forskningsparken i Oslo. Vitas har i mer enn 25 år forsynt norske og utenlandske sykehus, universiteter, biotech- og legemiddelselskaper med avanserte analysetjenester. Vitas utførte i mange år blodanalyser for primærhelsetjenesten i Norge, men har i de siste årene spesialisert seg på analyse av biomarkører i tørkede blodflekker (Dried Blood Spots, DBS) og mottar i dag nær 20 000 slike prøver hver måned fra hele verden. For ytterligere informasjon om Vitas se www.vitas.no.

 

Hvordan ta testen

Ved å ta testen får du vite om du har antistoff mot SAARS-CoV-2-viruset. Prøvetakingen kan gjøres enkelt og når som helst i løpet av døgnet med et lite stikk i fingeren. Drypp blodet på et spesielt filterpapir, legg i konvolutten og send til laboratoriet for analyse. Du vil få beskjed om at testen er klar via epost og kan sjekke resultatet på våre nettsider.

 

Bruksanvisning for testen

Ved å ta testen kan du får vite om du har antistoff mot SAARS-CoV-2-viruset. Prøvetakningen kan gjøres enkelt og når som helst i løpet av døgnet. Det gjøres med et lite stikk i fingeren. Drypp blodet på et spesielt filterpapir, legg i konvolutten og send til laboratoriet for analyse. Du vil få beskjed om at testen er klar via epost og kan sjekke resultatet på våre nettsider.