Antistofftest: 3 grunner til å teste om du har hatt koronaviruset?

antistoftest

De fleste har ingen eller milde symptomer. Er du nysgjerrig på om du har vært smittet? Her er 3 grunner til å ta antistofftest fra Bodymarkers når og hvor du vil.

Den hosten du hadde kan skyldes korona. Verdens helseorganisasjon viser til at inntil 80% av dem som blir smittet har milde eller ingen symptomer på koronaviruset. Mange kan derfor ha vært smittet uten å vite det. To uker etter infeksjonen vil immunforsvaret normalt ha dannet antistoffer i blodet mot fremmede proteiner f. eks. fra virus.  Antistoff i blodet viser at du har hatt korona infeksjon. Nå kan du teste dette selv. En dråpe blod er nok og du kan ta testen når og hvor du vil. Prøven legges i ferdig frankert konvolutt og sendes til et profesjonelt laboratorium. Svaret får du anonymisert via internett.

 

Hva er antistoffer?

Antistoffer er en del av immunforsvarets respons på smitte og dannes av kroppen for å unngå å bli smittet på nytt. Antistoffer er spesielt tilpassede proteiner  immunforsvaret lager for å kunne binde fremmede proteiner fra virus og bakterier det har “sett” før. Hvis man blir eksponert for smitte  igjen, vil det spesifikke antistoffet feste seg til virus direkten eller celler med virus inne for bryte ned de fremmede stoffene. Immunforsvaret har flere måter å beskytte mot smitte, men antistoffer er blant de vanligste. Bodymarkers antistofftest kan identifisere det spesifikke antistoffet som koronaviruset får immunforsvaret til å lage.

 

En positiv antistoff test mot covid-19 er nyttig å vite om

  1. Mindre sannsynlig å bli smittet på nytt, når du tester positivt for antistoffer mot covid19

Ingen kan garantere at du er helt immun mot covid-19 dersom du får påvist antistoff i blodet. Det finnes også mutasjoner av viruset som gjør at de som har vært syke kan smittes igjen. Likevel er det sannsynlig at personer med gjennomgått en covid-19 infeksjon, har en betydelig  beskyttelse. Vi vet enda ikke med sikkerhet hvor lenge denne beskyttelsen varer.

  1. Forstå kroppens symptomer bedre med antistofftest fra Bodymarkers

I begynnelsen av pandemien kom det stadige oppdateringer om hvilke symptomer folk opplevde når de fikk koronaviruset. Feber, sår hals, hoste, tap av smak og luktesans blir nå ansett som vanlige for covid-19, men de er også vanlige ved forkjølelse og influensa. Hvis du har testet positivt for antistoffer mot koronaviruset, kan du kjenne kløe i halsen og andre vanlige symptomer på luftveisinfeksjon, med mindre frykt enn før. Det er mindre sannsynlig at symptomene dine kommer av covid-19 sykdom.

  1. Du er ikke like smitteførende med antistoffer i kroppen

Selv om de fleste smittede opplever  milde eller ingen symptomer, har de aller fleste av oss pårørende i risikosonen. De som kan få et alvorlig sykdomsforløp og i verste fall dø av covid-19. Hvis du har testet positivt for antistoffer mot koronaviruset, er det langt mindre sannsynlig at du utgjør en smitterisiko for pårørende. Det gir en ekstra god følelse å vite at du sannsynligvis ikke er en trussel for helsen til din mor, eller bestemor, selv om du fortsatt må følge smittevernrådene.

 

En dråpe blod er nok

Bodymarkers test sendes til et profesjonelt laboratorium for analyse

Prøvekittet du får er CE-godkjent. Du drypper en dråpe blod på papiret og sender det til laboratoriet, i en ferdig merket konvolutt. I laboratoriet analyseres prøven med CE-godkjente reagenser fra en ledende leverandør av laboratoriekjemikalier. Laboratoriet Vitas har spesialisert seg på denne testmetoden som bekrefter faktiske tilfeller (>94%) og utelukker falske positive (99.9%) prøver. Prøvesvaret er bare tilgjengelig for den som har koden fra blodprøvekortet via www.bodymarkers.com. Hverken Bodymarkers eller Vitas vet hvem som har testet seg.

 

3 grunner til å kjøpe antistofftest fra Bodymarkers

 

  • Man får vite mengde antistoffer man har i blodet. 
  • Hvor godt er man beskyttet?
  • Hvis du har testet positivt, er det mindre sannsynlighet for at du smitter andre. 

 

 

Bestill antistofftest fra Bodymarkers her!