Covid-19 Antistoff-test for til ansatte: Vis at du bryr deg

Antistoff-test

Mange har få eller ingen symptomer på covid-19, og vet ikke om de har hatt viruset. Her er 3 grunner til å tilby ansatte antistoff-test fra Bodymarkers som et HMS-tiltak.

 

Verdens helseorganisasjon rapporterer at de fleste smittede har milde eller ingen symptomer ved covid-19 infeksjon. Mange kan derfor ha vært smittet uten å vite det selv. To uker etter infeksjonen vil immunforsvaret normalt danne antistoffer i blodet. Hvis bedriften tilbyr  ansatte en antistoff-test, kan de selv finne ut om de  har vært smittet og bevisstgjøres om betydningen av smitte både med og uten symptomer. (NB! Dette er ikke en covid-19-test)

 

1. Vis at du bryr deg med en antistoff-test  

 Alle HMS-eksperter vet at bedriftsledere må vise med handling at de bryr seg om helsen til sin viktigste ressurs under koronapandemien. De ansatte er den ressursen og antistoff-test er den handlingen. Det som sier mer enn håndsprit, at bedriften bryr seg.  Antistoff-test er et godt HMS-tiltak for hele bedriften. Ingen vet med sikkerhet om de allerede har vært syke, uten å teste seg. Du kan gi den ansatte svaret på årets viktigste helsespørsmål – og få lojalitet til bedriftens smitteverntiltak i bytte. Har jeg antistoffer? Er jeg – sannsynligvis – ikke lenger en smitterisiko for mine kollegaer? Tilby ansatte svaret med antistoff-testen fra Bodymarkers. 

 

2. Skap en kultur hvor det er normalt å si fra. 

At bedriften blir lammet av et smitteutbrudd, er et marerittscenario vi har sett mange eksempler på. For å unngå det, må alle med symptomer teste seg hos det offentlige helsevesen og gå i karantene til svaret foreligger. Mange synes dette er så tungvint at de velger å holde symptomer hemmelig for å slippe. Hvem ville ikke ignorert litt kløe i halsen og tenkt – jeg tar sjansen. Det er en risiko din bedrift ikke kan ta.  Du må skape en kultur hvor det er greit å si fra om at du har symptomer. Men hvordan  oppfordre ansatte til å teste seg? At testing er normalen?  Tilby en antistoff-test for covid-19! Testen passer for alle uten symptomer og er med på å skape en kultur  hvor det er greit å si fra om at du vil teste deg. Både når du har symptomer og når du lurer på om du allerede har vært smittet – uten å merke det.   

 

3. Kunnskap om antistoffer gir bedre avgjørelser

Ingen kan garantere at du får immunitet med antistoff mot covid-19 eller hvor lenge du eventuelt har det. Det finnes også mutasjoner av viruset som kan gjøre at de som har vært syke kan smittes igjen. Allikevel er det fysiologisk sannsynlig at personer som har gjennomgått en covid-19-infeksjon – og derfor har antistoffer i blodet – har en viss grad av beskyttelse. Helsemyndighetene vet ikke med sikkerhet hvor lenge denne beskyttelsen varer, men kunnskapen om at man har antistoffer kan gi både bedriften og den ansatte kunnskap om egen situasjon. En bedrift med en eller flere ansatte med antistoffer, vet mer om hva kløe i halsen kan bety for smittevernet og hva det vil si å lure på om man er smittet. Både med og uten antistoffer i blodet. Da er bedriften bedre rustet til å holde hjulene gående fram til vaksinen blir tilgjengelig for befolkningen. 

 

En dråpe blod er nok. Bodymarkers test sendes til et sertifisert laboratorium for analyse

Bodymarkers’ testkit er ikke en hjemmetest fordi analysen av prøven gjøres av laboratoriet, Vitas AS.  Testkitet du får med hjem til prøvetaking er CE-godkjent. Du drypper en dråpe blod på et blodkort og sender det til laboratoriet i en ferdig frankert konvolutt. Laboratoriet analyserer prøven med CE- godkjente antigener fra en ledende leverandør av laboratoriekjemikalier. Laboratoriet, Vitas AS, har spesialisert seg på denne testmetoden som bekrefter faktiske tilfeller (>99,9%) og utelukker falske positiver (94%) på profesjonelt nivå. Prøvesvaret får du anonymt på internett. Hverken Bodymarkers eller Vitas vet hvem som har testet seg. Det gjør heller ikke du som arbeidsgiver. 

 

Konklusjon: 3 grunner til å kjøpe antistoff-test til ansatte

 

  1. HMS: Du viser ansatte at bedriften bryr seg om deres helse. 
  2. Smittevern: Gjør det lettere å si fra om symptomer med en kultur hvor testing er normalen, selv uten symptomer
  3. Antistoffer: Gjør ansatte i stand til å ta bedre avgjørelser i møte med pandemien. 

 

Bestill antistoff-test til dine ansatte fra Bodymarkers her!