Skip to content
Enkel testing hjemme
Anerkjent laboratorium
Få svar på nett

Bio – Rødris Naturell

Naturlig monakolin K

  • Inneholder 83,3 mg fermentert (gjæret) rød ris
  • Standardisert til 2,5 mg monakolin K pr. tablett
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll

NOK 118


Produktinformasjon

 

Bio-Rødris Naturell er tabletter som inneholder 83.3 mg pulver av fermentert rød ris. Innholdet av monakolin K er standardisert til 2,5 mg pr. tablett. Det fremstilles under streng farmasøytisk kontroll på vår fabrikk i Danmark og kontrolleres for miljøgifter som citrinin, aflatoxin, dioxiner og tungmetaller.

 

Anbefalt døgndose:

1 tablett daglig for voksne over 18 år.

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Bør ikke brukes av gravide, ammende eller personer over 70 år. Bør ikke tas i kombinasjon med kolesterolsenkende legemidler eller andre produkter som inneholder rød gjæret ris. Kontakt lege hvis det oppstår helseproblemer ved bruk.

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

Egnet for veganere og vegetarianere.

 

Ingredienser:

Fyllstoff (Mikrokrystallinsk cellulose),antiklumpemiddel (diKalsiumfosfat),
pulver av fermentert rød ris (Monascus purpureus),
overflatebehandlingsmidler (hydroksypropylmetylcellulose, magnesiumsalter av Fettsyrer),
konsistensmiddel (silisiumdioksid),
fargestoffer (Jernoksid).

 

Oppbevaring: Oppbevares utilgjengelig for barn.
Oppbevares i romtemperatur, beskyttet mot direkte sollys.

 

 

 

 

FAQ - Red Yeast Rice

Der et kosttilskudd som har vært benyttet i mange århundrer for f.eks. å bedre fordøyelsen, «revitalisere blodet,» og redusere tretthet og bedre blodsirkulasjon. Det lages ved at vanlig nesten kokt ris fermenteres ved å tilsette en spesiell gjærsopp som kalles Monascus purpureus og lar den stå ved 25-30’ C (fuktig varme) i dager til uker. Risen får en dyp rød farge og inneholder en rekke spesielle kjemiske stoffer, hvorav monakolin K er det mest kjente i nyere tid.

I tidligere tider ble rød gjæret ris brukt for å lindre mange og uspesifikke plager, men etter at statiner ble oppdaget som produkter av sopp med en særdeles sterk evne til å hemme syntesen av kolesterol i lever har man fokusert på dannelsen av monakolin K, som viser seg å være det samme stoffet som har vært brukt til meget effektiv sekning av kolesterolnivået i blodet, nemlig lovastatin.

Den reduserte dannelsen av kolesterol i lever pga. monakolin K i rød gjæret ris fører til at en reseptor (mottakerprotein) på overflaten av leverceller øker opptaket av de partiklene (LDL = low density lipoproteiner) som bærer det meste av kolesterol i blodet. Derved blir kolesterolnivået i blodet lavere og det blir mindre risiko for å få åreforkalkning med tette blodårer til hjerte, hjerne, nyrer og i beina.

Alle som ønsker å redusere kolesterolnivået sitt kan benytte rød gjæret ris. Fordelen med rød gjæret ris er at den har en dokumentert effekt på kolesterolnivået i blodet som er meget viktig for utvikling av hjerte-karsykdommer. I tillegg må man ikke ha resept for å bruke denne varianten av ris, slik man er må når man får medikament forskrevet av sin fastlege. På den annen side inneholder rød gjæret ris så pass begrenset mengde monakolin K at kosttilskuddet har betydelig svakere effekt enn de vanlige statinholdige medikamentene som forskrives på blå resept. Det er selvfølgelig også færre av bivirkninger (som muskelstølhet) med rød gjæret ris enn medikamenter som inneholder større doser statiner.